tisdag 24 november 2009

Portad!


Under alla dessa år som jag har haft hund(drygt 30) har det alltid funnits någon(eller några) i flocken, som kunnat konstycket att öppna dörrar - såväl in-, som utgående sådana. Vanliga handtag - eller "typ" balkonghandtag. Uppfinningsrikedomen om hur - och med vilken kroppsdel man öppnat, har varierat - från tass till nos........
Att vara hund och kunna öppna dörrar har ju helt klart, ur hundens synvinkel, sina fördelar.
Som "två-bening" inser man snabbt nackdelarna:-))!!! Tänker inte räkna upp dem här - men med lite fantasi kan ni säker förstå att det hänt en del med åren............
Tyvärr har denna dörröppnings-konst, under senaste veckan, accelererat till något högst pinsamt och oacceptabelt - speciellt nu, när den kallaste årstiden är i analkande!
Till saken hör att vi i vårt hus aldrig använder den vanliga ytterdörren - utan går in och ut genom tvättstugedörren. Den dörren har ett vanligt balkonghandtag.
Hundarna är ju rätt så nyfikna på vad matte håller på med, speciellt om hon går ut - om det så bara är för att hämta posten, gå ut med soporna eller damma av en matta el dyl.
Den senaste veckan har jag vid två tillfällen blivit UTLÅST - av hundarna!!!!!Någon i flocken har lyckats med konststycket att trycka ner spärren. och låst dörren(då de kikat ut för att se vad jag håller på med)!. Båda gångerna har jag stått där i bara T-shirt och insett att jag inte tar mig in igen - kall och frusen blir man fort i detta väder, kan jag garantera!!!
Hundarna har mest sett "undrande ut" och nog funderat över varför jag aldrig kommer in igen?!?!
Numera har jag "Plan B" om detta händer igen - huvudnyckel i säkert förvar - utomhus:-)))!


9 kommentarer:

  1. Tro mig jag vet hur det känns!!!
    kolla länken!
    http://sagoruna.blogspot.com/2009/01/nyrsfirande-med-komplikationer.html

    SvaraRadera
  2. Ha ha, de tycker helt enkelt att du kan hålla dig ute! :D Vem är det som är så påhittig?

    SvaraRadera
  3. Jag har för mej att Kålle också var en sån där utbrytare

    SvaraRadera
  4. Du har helt rätt Elisabeth - Kålle var nog den mest sofistikerade dörröppnare som jag haft! Han lärde dessutom ut knepen till afghan-Folke - så de två var ett rikltigt radar-par:-))!!
    Susanne - jag vet faktiskt inte VEM som är "boven" av mitt gäng just nu - de verkar klara av det allihopa! Men däremot förstår jag nu varför husse ofta frågar "Varför har du låst" då han kommit hem på kvällen - trott att jag varit "tankspridd" och låst i bara farten - kanske jag inte är så senil....trots allt:-))!!
    Jenny - Nyårsafton kunde inte ha varit ngn hit förstår att ni frös!
    Själv kom jag hem en gång, i februari(minus 28 ute!) och en av mina afghanhanar hade öppnat balkongdörren och låg där ute och "svalkade sig" - gissa var whipparna befann sig????..........de hade grävt sig under överkast och täcken - i dubbelsängen:-))!!

    SvaraRadera
  5. Been there done that enligt länken från Jenny...

    SvaraRadera
  6. Tog hand om en kompis norwichterrier och den gjorde som dina med min bil...... Ringde bärgare som fick öppna bilen - var inte glad.......

    Henrik

    SvaraRadera
  7. Tänk vad våra fyrfota vänner kan vara påhittiga! Man kan le åt det så här efteråt - men helt klart inte speciellt roligt då det händer:-))!

    SvaraRadera
  8. Vilka duktiga hundar du har! Kanske det är dags att byta låset till en annan modell???
    Mormor Barbara

    SvaraRadera
  9. Jo, du detta känner man igen. Värsta gången var när Bas-Allan låste om sig och brudarna på specialen i Drammen. Vi grillade utanför med hundfolket. Mitt i natten fick vi gå till Receptionen efter reservnyckeln.....

    SvaraRadera