onsdag 9 september 2009

Leksaker, leksaker, leksaker

På den tiden då jag endast hade afghanhundar härhemma kunde jag inte ana vad leksaker kan betyda mycket för en hund. De tittade knappt åt annat än det som gick att "jaga på riktigt" eller "att äta".
Med whipparna har hemmet förvandlats till rena leksaksaffären:-))!! Inget uppskattas så mycket som om man råkar komma hem med en ny leksak.
Mindre road är sambon, som "muttrar" varje gång han klipper gräset - det tar sin tid att samla ihop leksakerna som hundarna dragit ut:-))!
Det är också intressant att se att varje hund oftast får sin favouritleksak, som följer dem genom livet - och att de också förstår vad man menar då man nämner leksaken vid namn(Verkligen bevis på att hundar har ordförståelse!)
Min Kålle(Accent´s Little Limerick) hade sin kära Gummitupp(kallad "Pippo Pippo Kackeli")
Hans dotter Kerstin älskar sina "Trebollar" - taggiga gummi-bollar som sitter ihop tre och tre(bild ovan) - hon har tre såna - alltså oftast 9 bollar i munnen - samtidigt!


Freja och Cali leker mest bara med två jättemjuka bollar som är härliga att bita i!


Gunnars älsklingsord är "Grisen"(lämpligt så här i "Svininfluensa-tider":-))!!) - den har han fullständig koll på - och "tuktar" lite då och då på dagarna.





De absolut bästa, genom åren, och hållbaraste(och populära!) leksakerna vi har är delar till en vanlig hederlig mjölkmaskin! Saker som jag fått av bönder häromkring. Går i de närmaste inte att slita ut! Gjorda av slitstarkt gummi. Spen-kopparna även bra för småvalpar att sätta tänderna i!
Att jaga en rullande gummi-ring är jättekul och de lär sig en massa tekniker att hantera den på - alltifrån dragkamp till att slänga den runt huvudet, upp och ner, i olika kombinationer! Rekommenderas!






4 kommentarer:

  1. Angående leksaker så kan jag tipsa om rattmuffar. Alla mina hundar har gillat sina och dom är praktiskt taget outslitliga dom med =) (det finns både mjuka, elastiska och hårda som man kan klippa av så det blir som en "orm")

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset - ska testas!
    Kul med lite förslag på funktionsduglig saker som man kan fixa själv (- hundaffärerna ser nog till att de tjänar en rejäl hacka just på leksakerna - vissa är alldeles för dyra)

    SvaraRadera
  3. Tänk att spenkoppen är kvar.... vilka minnen!
    Tycker husse om den än?

    SvaraRadera